Categories
Salatid

Soe kartuli-köögiviljasalat

Soe kartuli-köögiviljasalat

Kogus: 4-le

Eesti toidu kuu on oktoobri algusega lõpusirgele jõudnud. Aga see ei tähenda sugugi seda, et köögiviljade söömisega peaks ka nüüd “jokk” olema. Vastupidi. Saagid salves, algab alles tõsine köögivilja söömine. Seega laseme kuldsel sügisel meie rikkalikku varahoidlasse paista ja valmistame midagi tõsiselt maitsvat ja tervislikku.

Soe kartuli-köögiviljasalat

Retseptis on kasutatud värskeid eestimaiseid köögivilju ja maitsetaimi – osa on pärit koduaiast ja osa turult. Kohalikku toorainet kasutades on kindlasti oluliselt parem maitse

SOE KARTULI-KÖÖGIVILJASALAT
4 keedetud kooritud kartulit (hooajaliselt värske kartul sobib ka koos koorega)
2 suurt tomatit
1 väike kollane suvikõrvits
2 küüslauguküünt
200 g Esko talu pipraseguga salatijuustu
Õli köögiviljade kuumutamiseks

Kastme jaoks:
Õunaäädikat
Külmpressitud oliivõli
Soola, pipart ja pisut sinepit

Ohtralt värsket peterselli

Puhasta küüslauguküüned ning pese suvikõrvits ja tomatid. Lõika keedetud kartulid meelepärasteks väiksemateks tükkideks ja pane kaussi. Suvikõrvits lõika õhukesteks ratasteks ning tomat kuubikuteks.

Kuumuta pannil õli, lisa purustatud küüslauguküüned ja kuumuta korra kergelt segades. Seejärel lisa õhukesteks ratasteks lõigatud suvikõrvits. Kuumuta kergelt. Lisa suvikõrvitsale tükeldatud tomatid. Kuumuta köögivilju veel veidi aega, kuid ära liialt prae, sest köögivili peab jääma krõmpsuv. Kalla köögiviljasegu kartulikuubikutele, lisa tükeldatud juust ja õlikaste ning sega.

Kastme jaoks sega õli, õunaäädikas, sinep ning maitsesta soola ja pipraga. Maitsestamisel ole soola ja pipraga ettevaatlik, sest pipraseguga salatijuust sisaldab juba nii soola kui pipart lisaks ka muudele vürtsidele.

Kaunista hakitud värske peterselliga, mida võid soovi korral ka salatisse segada.

NB! Salat on väga maitsev ka külmalt.

Salatiisu kustutas
Eva-Liisa