Categories
Supid

Muskaatkõrvitsa-selleri püreesupp

Muskaatkõrvitsa püreesupp

Muskaatkõrvitsa-selleri püreesupp

Lihavõtte värvilisi mune ja kollaseid nartsisse sobib tänasesse päeva täiendama kuldkollane muskaatkõrvitsa-selleri püressupp, mida süües ka pere kõige väiksemad huuli limpsivad.

530 g muskaatkõrvitsat (ca 370 g koorituna ja seemneteta)
30 g küüslauku
270 g varssellerit (ca 204 g puhastatuna)
530 ml vett
200 ml kookospiima
0,5 tl kurkumit
soola

Kookosõli

Puhasta ja tükelda väiksemateks tükkideks muskaatkõrvits, küüslauk ja varsseller. Kuumuta potis kookosrasv, lisa tükeldatud köögiviljad ning rapute peale kurkum. Kuumuta köögivilju veidi aega kookosrasvas ning lisa vesi. Hauta tasasel tulel kuni köögiviljad on pehmed.

Muskaatkõrvitsa püreesupp tükeldatud, enne püreerimist

Lisa kookospiim ja sool ning kuumuta korraks läbi. Püreeri ja kontrolli maitset.

Juustusõpradele meeldib supi sisse lisada näiteks Konju talu kitsejuustu pallikesi. Kevadist värvi ja suveootust loovad kuivatatud rukkililled.

Mõnusat nautimist!

Laivi Mesikäpp

Muskaatkõrvitsa-selleri püreesupp