Categories
Magusad ampsud

Tooršokolaad

Sellest kogusest saad u 16 tükki

100 g kakaovõid
4 spl toorkakaopulbrit  (kasutasin Aduna toorkakaod)
2 spl agaavisiirupit või vahtrasiirupit või vedelat mett
1 spl baobabi pulbrit (kasutasin Aduna baobabi pulbrit)
1 spl lucuma pulbrit (soovi korral)
Näputäis Himaalaja soola
Maitsestamiseks kasuta erinevaid pähkleid, seemneid, kuvatatud marju ja puuvilju.

Valmistamine

  1. Haki või riivi kakaovõi peeneks.
  2. Aseta silikoonist šokolaadivormide põhja erinevaid seemneid, tükeldatud pähkleid, kuivatatud marju ja puuvilju.
  3. Sulata kakaovõi veevannil. Selleks võta kaks klaas- või metallkaussi, üks väiksem ja teine suurem. Vala suuremasse kaussi kuum vesi ja väiksemasse riivitud kakaovõi. Aseta väiksem kauss suurema sisse.
  4. NB! Jälgi hoolikalt, et kakaovõi sisse ei satuks piiskagi vett, muidu lähevad komponendid tükki ja šokolaad on rikutud.
  5. Kasuta segamiseks kindlasti puulusikat!
  6. Kui kakaovõi on sulanud, sega kakaovõi sisse toorkakaopulber, agaavisiirup (või mõni muu vedel magustaja), näputäis soola, baobabi pulber või lucuma pulber vms meelepärane marjajahu.
  7. Sega mass korralikult läbi.
  8. Vala šokolaadisegu vormidesse ja aseta u 20 minutiks külmkappi.
  9. Võta šokolaadid vormist välja ja naudi!

Šokolaadi valmistas Eva-Liisa