Sellest kogusest saad u 16 tükki
100 g kakaovõid
4 spl toorkakaopulbrit (kasutasin Aduna toorkakaod)
2 spl agaavisiirupit või vahtrasiirupit või vedelat mett
1 spl baobabi pulbrit (kasutasin Aduna baobabi pulbrit)
1 spl lucuma pulbrit (soovi korral)
Näputäis Himaalaja soola
Maitsestamiseks kasuta erinevaid pähkleid, seemneid, kuvatatud marju ja puuvilju.
Valmistamine
- Haki või riivi kakaovõi peeneks.
- Aseta silikoonist šokolaadivormide põhja erinevaid seemneid, tükeldatud pähkleid, kuivatatud marju ja puuvilju.
- Sulata kakaovõi veevannil. Selleks võta kaks klaas- või metallkaussi, üks väiksem ja teine suurem. Vala suuremasse kaussi kuum vesi ja väiksemasse riivitud kakaovõi. Aseta väiksem kauss suurema sisse.
- NB! Jälgi hoolikalt, et kakaovõi sisse ei satuks piiskagi vett, muidu lähevad komponendid tükki ja šokolaad on rikutud.
- Kasuta segamiseks kindlasti puulusikat!
- Kui kakaovõi on sulanud, sega kakaovõi sisse toorkakaopulber, agaavisiirup (või mõni muu vedel magustaja), näputäis soola, baobabi pulber või lucuma pulber vms meelepärane marjajahu.
- Sega mass korralikult läbi.
- Vala šokolaadisegu vormidesse ja aseta u 20 minutiks külmkappi.
- Võta šokolaadid vormist välja ja naudi!
Šokolaadi valmistas Eva-Liisa