Kui tekib soov maiustada, siis üks õige magustoit võiks olla ühtlasi nii maitsev kui ka tervislik.
Rasvarikas avokaado teeb magustoidu kreemiseks, sisaldab rohkesti organismile kasulikke monoküllastumata rasvhappeid, E-vitamiini ja B-grupi vitamiine. Avokaado on ka hea kiudainete allikas ja temas leidub palju kaaliumit, mis toetab südame- ja veresoonkonna tervist. Banaan annab kreemile magusa maitse ja on kasulik oma B-6 vitamiini, C-vitamiini ja kaaliumi sisalduse poolest. Veel on banaanis rikkalikult kiudaineid, mis on kasulikud seedesüsteemile, B-grupi vitamiine ja magneesiumi.
Šokolaadikreemi valmistamiseks kasuta kindlasti just toorkakaod, sest see sisaldab antioksüdante, flavonoide ja ka rohkelt mineraalaineid.
Šokolaadikreem (kahele)
1 küps avokaado
1 väiksem banaan
2-2,5 spl toorkakaod (nt Aduna toorkakao)
1 spl mett
Koori avokaado, eemalda kivi ja tükelda väiksemaks.
Koori banaan ja tükelda väiksemaks.
Pane kõik koostisosad blenderisse ja püresseta. Serveeri kohe!
Mõned võimalused serveerimiseks:
- Serveeri magustoiduna hapukate marjadega nt mustikad, mustsõstrad jne
- Määri kreemi õunaviiludele ja naudi vahepalana
- Määri kreemi sepiku või täisterasaia viilule
Magustoitu valmistas Eva-Liisa