Categories
Magusad ampsud Retseptid

Avokaado-banaani šokolaadikreem

Kui  tekib soov maiustada, siis üks õige magustoit võiks olla ühtlasi nii maitsev kui ka tervislik.

Rasvarikas avokaado teeb magustoidu kreemiseks, sisaldab rohkesti organismile kasulikke monoküllastumata rasvhappeid, E-vitamiini ja B-grupi vitamiine. Avokaado on ka hea kiudainete allikas ja temas leidub palju kaaliumit, mis toetab südame- ja veresoonkonna tervist. Banaan annab kreemile magusa maitse ja on kasulik oma B-6 vitamiini, C-vitamiini ja kaaliumi sisalduse poolest. Veel on banaanis rikkalikult kiudaineid, mis on kasulikud seedesüsteemile, B-grupi  vitamiine ja magneesiumi.

Šokolaadikreemi valmistamiseks kasuta kindlasti just toorkakaod, sest see sisaldab antioksüdante, flavonoide ja ka rohkelt mineraalaineid.

 

Šokolaadikreem (kahele)
1 küps avokaado
1 väiksem banaan
2-2,5  spl toorkakaod (nt Aduna toorkakao)
1 spl mett
Koori avokaado, eemalda kivi ja tükelda väiksemaks.
Koori banaan ja tükelda väiksemaks.
Pane kõik koostisosad blenderisse ja püresseta. Serveeri kohe!

 

Mõned võimalused serveerimiseks:

  • Serveeri magustoiduna hapukate marjadega nt mustikad, mustsõstrad jne
  • Määri kreemi õunaviiludele ja naudi vahepalana
  • Määri kreemi sepiku või täisterasaia viilule

 

Magustoitu valmistas Eva-Liisa