GK-kaalulangetus

Põhjamaade toidusoovitused soovitavad ülekaalu puhul jälgida toidu GK ehk glükeemilist koormust. GI ehk glükeemiline indeks on ühe toiduaine üldine glükeemiline näitaja, mis ei võta arvesse selle söödavat kogust. Kõrge GIga toiduaine võib olla madala GK-ga, aga ka vastupidi – sest kõik sõltub portsojoni suurusest.

GK ehk glükeemiline koormus arvestab kiudainete, süsivesikute ja rasvade-valkude sisaldust toidus. Samuti võtab ta arvesse portsjoni suurust ning toidu valmistamise viisi. Kõike seda arvesse võttes stabiliseerib GK-toitumise jälgimine veresuhkru, insuliini- ja hormonaalse taseme ja aitab langetada kaalu.

Oskuslike toiduvalikute tegemise võimalused ja GK-olemuse saad selgeks meie nõustajate toel. Broneeri aeg kohe!