Sündmused

Sündmused, mis muudavad elu! Alusta elu muutvate sammudega juba täna!

  • K
    13
    jaan.
    2016
    K
    09
    märts
    2016
    10.00 – 11.30 või 13.00 – 14.30 või 18.00 - 19.30Tallinn, Rävala pst. 8 - A209

     

    Teadlik sööja on loengusari inimesele, kes  soovib teadlikult orienteeruda selles inforägastikus, mis on meie ümber. Iga teema raames arutleme toitumisega seotud väidete ja argumentide üle.

    Loengusari toimub väikestes gruppides, mis loob õdusa ja turvalise õhustiku ning võimaldab personaalsemat suhtlust. Seetõttu sobib see väga hästi ka perele, sõpruskonnale, väiksemale kollektiivile.

    Teemad:

     Millal?

    Söö teadlikult!

    13.01.2016

    Mida me sööme ja miks me sööme just seda, mida me sööme.

    Milliseid muutusi iseenda ja oma lähedaste heaks teha? Kuidas valida poes toitu ning mida jälgida? Kas kõik, mis tervisliku sildi all, on ikka tervislik?

    20.01.2016

    5 peotäit köögivilja
    Köögiviljad vastuolulisuse tõmbetuules – on need siis head või pigem mitte? Kuidas neid süüa, miks neid süüa?

    27.01.2016

    Rasvad ja valgud meie toidulaual.
    Räägime piimast ja piimatoodetest, lihast ja lihatoodetest, toiduõlidest ja headest rasvadest.

    02.02.2016

    Magusained toidulaual.
    Kas ja kui palju magusat süüa või loobuda sellest sootuks? Kus on magusained peidus?

    10.02.2016

    Ülekaal ehk liigsed kilod.
    Kuidas kaalu langetada? Mida arvata erinevatest dieetidest?

    17.02.2016

    Toidutalumatused ja allergiad.
    Mis on mis? Milliseid muutusi toidusedelis teha ning millele tähelepanu pöörata, kui pereliikmel või külalisel on toidutalumatus või allergia ning mida, olles ise toidukoha külaline, oodata toitlustajalt.

    25.02.2016

     Koduköök.
    Räägime kodusest toiduhügieenist, toiduainete säilitamisest, pakendamisest ja toiduvalmistamisviisidest.

    01.03. 2016

    Liikumine.
    Kui milleks ja kui palju liikuda? Kas peab tingimata spordisaali minema või saab ilma ka?

    09.03.2016

    Vaba teema.
    Loeng toimub eelnevates loengutes osalnud grupiliikmetele huvipakkuval toitumisega seotud teemal.

    AEG: toimumispäeval  kell  10.00 – 11.30 või 13.00 – 14.30 või  18.00  -  19.30. Vali omale sobivam aeg ja võta sõbrad kaasa!
    KOHT: Tervise Maitsed Toitumisnõustamine, Rävala pst. 8 – A209
    HIND:  Ühe korra osalemise hind ´a 15 eur.

    Info ja registreerumine: info@tervisemaitsed.ee.

    Osalemine ainult eelregistreerumisel! Palume registreeruda hiljemalt 3 päeva enne toimumisaega.

    Loengusarjal osalejatele personaalne toitumisnõustamine või nõustamise pakett 10% soodustustusega tellimuse hetkel kehtivast letihinnast.

    christmas_2013_554060

  • E
    18
    apr.
    2016
    11.00 - 17.15Bliss seminarikeskus, Tallinn

    Eesti Toitumisteraapia Assotsiatsiooni & Tervisekooli konverents "KAS TOIDUL ON RAVITOIME?"

    Mida tähendab toitumisteraapia? Missugune toitumine ravib? Tingimused, mis peavad tulemuste saavutamiseks olema täidetud. Soovitusi igapäevase menüü muutmiseks - lihtsalt ja kiirelt!

    11.00- 11.15   Registreerimine
    11.15 -12.00  Konverentsi avamine ja sissejuhatus. Kas toidul võib olla tervistav toime? Missugune peab olema toitumine, et see avaldaks positiivset mõju kehalistele funktsioonidele. Funktsionaalse toitumise ja –teraapia olemus.  Funktsionaalse toitumise terapeut Annely Soots
    12.00- 12.45 Uut toitumissoovitustes viimase aja teaduskirjanduse, uute Põhjamaade ja Eesti toidusoovituste alusel? Tervisliku toitumise mudelid. Biokeemik-toitumisteadlane Tiiu Vihalemm
    12.45 – 13.30 Toitumisteraapia ja selle areng Inglismaal. Toitumisterapeutide töövaldkonnad ja toidulisandid nende töövahenditena BioCare firma näitel. Toitumisterapeut BSc, DipCHEd nut, Chris Newbold Inglismaalt

    13.30-14.30  Tervislike vahepalade ja nende retseptidega tutvumine. Degusteerimine. Tervislike toiduainete laat.

    14.30- 15.15  Toidu roll põletikuliste protsesside mõjutamisel ja näited menüüdest. Toitumisterapeut Ülle Hõbemägi
    15.15- 16.00  Seedekulgla tervis, terve mikrobioota ja selle mõju üldisele kehalisele tervisele. Seedimise parandamine toitumisteraapia abil. Funktsionaalse toitumise terapeut Sirli Kivisaar
    16.00 – 16.45   Seedimise/soolestiku seos psüühiliste probleemidega. Psühhiaater, funktsionaalse arstiteaduse õppur Triin Eller
    16.45-17.15  Konverentsi lõpetamine. Kokkuvõtted, küsimused-vastused.

    Konverentsi tasu on 25 eurot. Enne 1. aprilli registreerujatele 20 eurot. ETTA tegev- ja toetajaliikmetele soodushind 15 eurot.

    Registreerimine kadi@toitumisteraapia.ee, telefonil 5287217 või täites vormi siin: https://goo.gl/p4Vlwy.

    Korraldaja Eesti Toitumisteraapia Assotsiatsioon (ETTA) koduleht: www.toitumisterapeudid.ee

  • R
    06
    mai
    2016
    P
    08
    mai
    2016
    Tondiraba Jäähall

    12932901_566664993511942_6546277284609285892_n

    Juba eeloleval nädalavahetusel leiad meid messilt Sport ja Hobid.

    Tule messile, sest seal saad silmast-silma uurida, mida üks toitumisnõustamise teenus endast kujutab ning kas või millist kasu võiks sellest olla Sinule, Sinu pereliikmele, kolleegidele, kokkadele jne.

    PROOVI EKSPRESSNÕUSTAMIST! Anname tagasisidet Sinu tänasele menüüle ekspressnõustamise käigus. Nii saad selgust, kas ja millises suunas oma toiduvalikutega edasi liikuda.

    Osale ka põnevate messipakkumiste loosimises!

    KOHTUMISENI!

    Laivi, Eva-Liisa ja Maris

    Loe messi kohta rohkem SIIT.

  • T
    04
    okt.
    2016
    T
    25
    okt.
    2016
    18.00-19.30Õpetajate Maja, Raekoja plats 14, Tallinn

    Loengusari-vestlusring "Teadlik toitumine"

    Teadliku toitumise kursus on loengusari-vestlusring inimesele, kes soovib teadlikult orienteeruda toitumisalases inforägastikus, mis on meie ümber. Iga teema raames käsitleme mõnda tervisliku toitumisega seotud teemat ja arutleme erinevate väidete ja argumentide üle.

    Loengusari-vestlusring koosneb neljast osast, iga osa pikkus on 1,5 tundi.
    Loengul osaleja saab endale kaasa teemakohase infomaterjali.

    Teemad:
    I Tervisliku toitumise alused
    Sissejuhatus tervislikku toitumisse. Mis mõjutab meie valikuid? Kuidas ja milliseid muudatusi iseenda ja oma lähedaste heaks teha? Kuidas valida poes toitu ning mida jälgida? Kas kõik, mis tervisliku sildi all, on ikka tervislik?
    Praktiline pool:
    • Loengul osaleja toob soovi korral kaasa paberil  oma 2-3 päeva tavapärase menüü kirjelduse koos koguste ja kellaaegadega. Järgmisel loengul anname igale osalejale tagasi menüü analüüsi koos lühikese kirjaliku  soovitustega, kuidas harjumuspärast menüüd tervislikumaks muuta.
    •   Praktiline „sildilugemiskoolitus"

    II Rasvad, valgud ja suhkrud meie toidulaual.
    Räägime piimast ja piimatoodetest, lihast ja lihatoodetest, halbadest ja headest rasvadest.
    Kas ja kui palju magusat süüa või loobuda sellest sootuks? Kus on magusained peidus?
    •   Iga osaleja saab kaasa infomaterjali ja 3-päeva näidismenüü koos retseptidega
    •   Osalejad õpivad hindama oma menüü tervislikkust

    III Püsiv ja tervislik kaalulangetamine
    Ülekaal ehk liigsed kilod. Kuidas kaalu tervislikult langetada? Mida arvata erinevatest dieetidest? Kuidas on seotud veresuhkru tasakaal ja kehakaal?
    •   Praktilised soovitused, kuidas püsivalt ja tervislikult kaalu langetada
    •   Iga osaleja saab kaasa veresuhkrut tasakaalustava 3-päeva näidismenüü koos retseptidega

    IV Kuidas toiduga tervist toetada?
    Mida süüa naha, juuste ja küünte tervise heaks? Kuidas immuunsüsteemi toiduga tugevdada? Kuidas  toetada hormoonide talitlust ja aju tööd? Mida süüa soolestiku tervise heaks ning millist rolli mängib soolestik meie tervises? Aluselise toitumise mõju tervisele ja enesetundele ning miks on oluline organismi happe-aluse tasakaalu hoidmine.
    •   Iga osaleja saab kaasa näidismenüüd koos retseptidega

    Aeg: igal oktoobrikuu teisipäeval ehk 4., 11., 18. ja 25. oktoober 2016

    Juhendab: toitumisnõustaja Eva-Liisa Kaaristo 

    Hind: 55.20 eur/km-ga

    Soodushind -15% haridustöötajatele, euro26, ISIC ja ITIC kaardi omanikule 46.92eur/km-ga, laieneb vaid 1 soodustus vabade sooduskohtade olemasolul.

    Registreerimistasu: 21 eur/km-ga, mis arvatakse maha kursuse maksumusest ja ei kuulu kursusel osalemisest loobumisel tagastamisele.

    Grupi suurus: 20 osalejat

    Sooduskohtade arv: kuni 4 osalejat

    Info ja registreerimine ÕPETAJATE MAJA kaudu: tel 615 5163, 5565 5486, Kristel Sarnet, kristel@opetajatemaja.ee

  • E
    17
    okt.
    2016
    E
    29
    mai
    2017
    15.30 - 17.00Viimsi Huvikeskuse Kohvituba, Nelgi tee 1

    Tervise Maitsed LASTE Kokakool kutsub lapsi vanuses 7-12 aastat kokandusringi, kus õpetame läbi praktilise tegevuse lihtsamaid toite valmistama, arvestades toidu tervislikkust ning laste maitsemeeli!

    Igas tunnis valmistame lastega mõnda lihtsat/põnevat ja tervislikku toitu ning ajame toidujuttu! Kust toit tuleb, mida süüa, kuidas süüa, kuidas kasutada ohutult köögitehnikat ning köögivahendeid, räägime toidu tervislikkuse olulisusest. Kuna lapsed armastavad magusat, siis kindlasti pöörame palju tähelepanu teemale, kuidas tervislikult maiustada, kokkame ning muidugi ka sööme ühiselt!

    Igal nädalal saavad lapsed kaasa retsepti ning huvitavaid nõuandeid toitumise teemal.

    Toidud, mida lapsed ise valmistavad, maitsevad neile alati paremini ning tihti süüakse meelsamini ka neid toite, mis võib-olla nii hästi ei maitse või mida pole varem proovinud!

    Kui Sa soovid oma lapse tervisele rohkem tähelepanu pöörata ning soovid, et Sinu laps õpiks tervislikku toitu armastama ja valmistama, siis registreeri ta meie kokakooli:

    info@tervisemaitsed.ee
    tel: +372 5777 7749

    TOIMUMISAEG:  1 kord nädalas esmaspäeviti kell 15.30 – 17.00.

    KUUTASU: 39 eur.

    LIITUDA SAAB JOOKSVALT! Soovi korral võib laps tulla ka proovipäevale. PROOVIPÄEVA TASU 10 eur.

     

    cookies-448356_1280